Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Loading...

Tips Penggunaan Air Cond Yang Sejuk Tapi Bil Elektrik Tak Akan Melambung Tinggi. Kongsikan

| September 2, 2018 | 0 Comments

Jangan lupa praktikkan tips menarik ni ye. Semoga bermanfaat.

Tips Penggunaan Air Cond Yang Sejuk Tapi Bil Elektrik Tak Akan Melambung Tinggi. Kongsikan | Tetapkan mod penghawa dingin kepada mod Kering/Dry. Untuk pengetahun, kompressor alat penghawa dingin akan menggunakan tenaga eletrik yang tinggi apabila anda tetapkan suhu bilik di bawah 24°C.

Di dalam mod Kering/Dry ini, suhu terendah yang boleh dicapai adalah 25°C, maka kompressor alat penghawa dingin tidak akan menggunakan tenaga elektrik yang terlampau tinggi di dalam mod ini.

Gambar Sekadar Hiasan

Harap maklum bahawa penggunaan eletrik oleh alat penghawa dingin anda adalah pada tahap maksimum sekiranya anda menetapkan mod Sejuk/Cool dengan suhu 16°C.

Jadi, pada waktu malam, disyarankan supaya anda menetapkan sahaja alat penghawa dingin anda pada mod Kering/Dry bagi menjimatkan penggunaan elektrik.

Tidak perlu dirisaukan akan berasa panas dengan suhu 25°C kerana udara dingin akan terkumpul di dalam bilik anda dan suhu semakin menurun sehingga subuh pada waktu malam.

Jangan risau, Allah memang ciptakan badan kita agar dapat menyesuaikan badan dengan suhu persekitaran. Sebab itu, orang yang duduk di Iceland itu relaks saja walaupun suhu di bawah -°C. Ini kerana badan mereka sudah terbiasa dengan suhu persekitaran.

Itu sajalah perkongsian saya, semoga bermanfaat. Cubalah dulu, kalau tak sejuk juga, maksudnya anda perlu membeli aircond baru inverter. Confirm jimat.

Sumber: Sembang Simbang

Loading...

Tags: , ,

Category: Fakta

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *