Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Loading...

Isteri Tiba Tiba Hempas Pintu Buat Anak Semua Tergamam. Bila Pujuk Baru Tau Sebenarnya..

| September 24, 2018 | 0 Comments

Isteri Tiba Tiba Hempas Pintu Buat Anak Semua Tergamam. Bila Pujuk Baru Tau Sebenarnya.. | Diceritakan oleh seorang suami. Isteri balik kerja tiba-tiba hempas pintu buat anak semua tergamam. Semua berpandangan. Lepas pujuk baru tau punca sebenarnya. Allahu mengejutkan.

ISTERI PENDAM HATI YANG STRESS

Thanks admin sebab sudi kongsi cerita aku ni. Dan aku yakin semua suami-suami di sana pun pernah alami situasi seperti ni, terutama yang mempunyai isteri yang bekerjaya.

Kejadian berlaku minggu lepas. Aku baru je sampai rumah lepas ambil anak-anak dari rumah pengasuh. Masa tu agak-agak 5 minit sebelum azan berkumandang. Tak lama lepas aku rebahkan badan di sofa. Saja la nak berehat sedikit.

Sambil tu anak-anak mula tengok rancangan kegemaran dia di televisyen. Kereta isteri pun masuk ke porch rumah. Mulanya dia okay je. Lepas bual-bual sebentar dan peluk anak-anak. Dia naik ke atas. Pastu tiba-tiba je dengar dentuman pintu bilik. Alamak. Apa dah jadi.

Anak-anak terus lari kat aku. Aku pulak terkesima. Kami sama-sama naik ke atas. Dengar dia nangis meraung. Aik tadi balik kerja okay je. Pastu aku ketuk pintu bilik. Dan akhirnya masuk ke bilik dengan anak-anak.

Mula bertanya. Dan aku terus peluk je. Isteri masih lagi menangis. Tak lama lepas tu baru aku tau puncanya. Aku malas nak tulis panjang-panjang sebenarnya.

Seorang isteri ni emosinya mudah terganggu. Lepas selidik, baru aku tau yang dia tiba-tiba stress bila balik rumah tadi dekat pintu rumah, kasut bersepah, pastu ada banyak sampah daun-daun dan habuk. Okay lagi. Pastu pergi ke dapur pula, teringat nak masak apa pulak malam ni. Bila dia naik atas, ternampak dua bakul baju yang belum dilipat. Lepas tu pulak ada sebakul lagi baju nak digosok pulak.

Baru nak tenang sekejap, teringat pulak bos suruh hantar laporan di tempat kerja, kena juga siapkan. Tu la terus meletup katanya. Aku jadi kaget. Bagaimana nak cari bantuan. Bila jadi camni semua pun jadi serba tak kena. Ada banyak lagi perkara dasyat-dasyat yang berlaku sebenarnya. Al maklum la aku pun baru balik kerja. Letih jugak beb.

Aku kebuntuan. Bila pergi ke tempat kerja esoknya. Ada kawan aku rekemen beli satu panduan di Internet ni, Formula Mudahnya Kawal Emosi Ibu Dan Anak. Dia kata sangat berbaloi belajar tips-tips dari tulisan Dr Taufiq Razif tu. Since harganya pun tak mahal, aku pun beli la.

Alhamdulillah. Memang betul tindakan aku tu. Ianya adalah langkah pertama untuk kembali bahagia dengan isteri tercinta. Aku mula amal beberapa tips dalam tu dan minggu ni, saat aku menulis ni, memang la takde perubahan 100% tapi banyak juga yang berubah, yang aku akui dari diri aku sendiri sebagai suami. Allahu. Sebak pulak bila kembali mengenang beberapa tahun dah berumahtangga dengan insan yang bergelar isteri ni.

Aku yakin inilah masalah banyak penceraian berlaku zaman moden ni. Suami isteri bekerja. Anak-anak pulak makin pandai. Jadi lepas amal tips-tips dari panduan tu memang syukur sangat-sangat terasa kembali kehangatan rumah tangga tu.

Kalau anda sayangkan rumahtangga anda, dan sayangkan anak-anak, mulakan langkah pertama anda… Jadi siapa yang berminat nak beli panduan magic tersebut boleh lah terus Tekan whatsap nombor ni >> http://kawalemosiibuanak.wasap.my

Jangan kata abang tak payung ye.

Loading...

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Rumahtangga

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *