Gadis Cantik Terkena Penyakit “Ludahan Jin” & Kesudahannya Dia Telah….MENGEJUTKAN !!!

| October 17, 2017 | 0 Comments

Gadis Cantik Terkena Penyakit “Ludahan Jin” & Kesudahannya Dia Telah….MENGEJUTKAN !!!| Penaviral – Saya kena ni time bujang2 dulu… slalu kena bila cuaca sejuk or wktu mlm….kyra dpt petua dri fb n cuba buat Alhamdulilah dgn izin Allah sya sembuh smpai skrg xda dh naik benda ni.. Nie sya share skit petua dia..

SOPAK GARAM
Sejenis penyakit yang sering menyerang kita. Dalam waktu yang singkat, timbul tompok kemerahan di atas kulit dan rasa gatal menyucuk nyucuk. Semakin digaru semakin besar tompokan tersebut. Sebenarnya sopak garam adalah penyakit dari gangguan jin. Orang-orang lama menyebutnya, kena “ludahan jin”. Dikatakan jin sopak garam ini bentuknya seperti asap yang bergerak. Tiada berwarna. Ia seakan kristal lembut atau gell kristal yang bergerak terbang perlahan lahan dan apabila ia merapati kulit kita terasa amat gatal menyucuk.

CARA MERAWAT
1. Sediakan air setimba yang bercampur sintok dan limau nipis 7 biji dan setimba air garam sekadar segenggam garam.

2. Mulakan dengan membaca ruqyah ringkas: surah Al Fatihah, ayat Kursi, 3 Qul.

3. Mulakan dengan mandian air garam. jirus bermula dari kaki hingga ke bahagian kepala. biarkan kering seketika. selepas itu di bilas dengan air biasa hingga bersih.

4. Mandian dengan air campuran sintok dan limau. jirus bermula dari atas kepala ke bawah hingga kaki. biarkan juga sehingga kering tanpa dilap.

5. Kemudian bahagian yang kena sopak disapu dengan bedak sejuk bercampur sedikit garam.

Sumber: FB Ayumi Kyra

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , ,

Category: Dunia

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *