[VIDEO] Perilaku Pelik Seekor Anjing Jadi Tanda Tanya Orang Lalu Lalang. Rupa-Rupanya Anjing Itu Sedang… TERHARU !!!

| May 9, 2017 | 0 Comments

[VIDEO] Perilaku Pelik Seekor Anjing Jadi Tanda Tanya Orang Lalu Lalang. Rupa-Rupanya Anjing Itu Sedang… TERHARU !!!| Orang awam telah merasa pelik apabila melihat perilaku seekor anjing yang seolah-olah memegang sebuah basikal ditepijalan. Anjing itu kelihatan seperti sedang berjaga-jaga sambil memerhatikan sekeliling. Perkasa ini adalah sangat tidak biasa dilihat kerana biasanya binatang seperti anjing ini akan merayau & susah untuk duduk diam pada satu tempat kecuali dia sakit.

Kejadian perilaku pelik ini telah menarik perhatian netizen yang berada berhampiran & telah merakamkan kejadian ini untuk mencari punca sebenar mengapa anjing itu berkelakuan begitu. Apabila tibanya tuan kepada basikal itu, dilihat anjing itu telah berubah dari wajah yang serius terus kepada reaksi gembira. Rupa-rupanya itu adalah tuan dia. Kejadian perilaku pelik tadi akhirnya terjawab dimana anjing itu sebenarnya sedang menjaga & mengawasi basikal tuannya daripada dicuri oleh penjahat.

Paling menghiburkan, apabila anjing itu dilihat memanjat ke para belakang basikal itu untuk membonceng basikal yang dibawa oleh tuannya. Begitu akrabnya persahabatan & perhubungan tuan & anjingnya ini sehingga binatang ini sangat boleh dipercayai & sangat patuh pada tuannya. Oleh itu kita sebagai manusia janganlah kita melakukan sesuatu yang menyeksa binatang. Walaupun mereka tidak berakal, tapi mereka berhak untuk hidup diatas muka bumi Allah ini dengan cara mereka.

Sumber:NTD TV

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , ,

Category: haiwan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *