Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Loading...

Sambutan Hari Guru Di Sekolah Ini LUAR BIASA. Tiada Cikgu Pakai Baju Sekolah, Tiada Cikgu Panjat Pagar TAPI Ini Yang Ada..

| May 21, 2017 | 0 Comments

Sambutan Hari Guru Di Sekolah Ini LUAR BIASA. Tiada Cikgu Pakai Baju Sekolah, Tiada Cikgu Panjat Pagar TAPI Ini Yang Ada.. | Negara akan menyambut sambutan hari guru pada setiap 16 Mei setiap tahun.

Semua guru wajar diberikan penghormatan seadanya kerana perkerjaan mereka begitu mulia iaitu mencurahkan ilmu pengetahuan.

Setiap orang pasti mempunyai guru mereka masing-masing. Konteks guru disini bukan sahaja guru dari sekolah, bahkan guru mengaji, guru ilmu pertahankan diri, guru masuk hutan, guru di laut, guru di universiti, guru di tempat kerja, guru tentang keselamatan, bahkan orang-orang tua yag berkongsi pengalaman juga layak di panggil sebagai guru.

Viral sambutan hari guru baru-baru ini dimana ada sekolah yang membuat tema sambutan hari guru dengan mewajibkan semua guru memakai pakaian seragam sekolah, bermain sukaneka, cikgu membuat lakonan memanjat pagar, semuanya mencuit hati sehingga menjadi tular dilaman sosial.

Namun pendekatan yang dibuat oleh sekolah ini semasa sambutan hari guru adalah luar biasa & penuh bermesej. S

emua guru, pelajar & staf telah dijemput untuk solat berjemaah di perkarangan sekolah sekaligus menampakkan suasana yang cukup muhibbah.

Mesej penuh bermakna ini kemuan juga telah menjadi tular di media sosial & berharap dapat dicontohi oleh sekolah-sekolah lain di masa akan datang. Sesungguhnya solat berjemaah itu 27kali ganda lebih tinggi pahalanya berbanding solat sendirian selain boleh memupuk semangat perpaduan & bersatu-padu sesama muslim dalam satu keluarga besar sekolah.

Sekolah yang membuat solat hajat bersama itu adalah Sekolah Menegah Kebangsaan Agama Naim Libanat, Kelantan.

Sumber: Malaysia Viral

Loading...

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , ,

Category: Sekolah

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *